Smartlog v3 » Tanker fra en livsnyder » Aktiv alderdom
Opret egen blog | Næste blog »

Tanker fra en livsnyder

Meninger og historier fra livet som pensionist

Aktiv alderdom

17. Oct 2012 16:15, Pensionisten

Siden jeg gik på pension har jeg lært meget om den ædle kunst, at holde sig selv i gang. Det er nemlig vigtigt at være aktiv i hverdagen, samt at begive sig blandt sine medmennesker, for ikke at miste livsglæden. Man nyder jo ikke livet ved at sidde derhjemme og stirre ind i væggen.

Jeg har bl.a. beskæftiget med i forskellige klubber i området både som aktivt medlem, og som hjælper. En anden ting som også er vigtigt er en god nattesøvn. Jeg må nok indrømme at jeg har svært ved at sove nogle nætter, når jeg har benyttet bridgeklubbens kaffeautomater lidt for flittigt. Så kan det ofte være svært at falde i søvn når man kommer hjem under Strikaholic sengetøj.

Udover bridge, nyder jeg meget mine aftener i bowlingklubben, hvor vi er nogle gamle hoveder som mødes hver onsdag og spiller et par runder. De første par gange kunne man tydeligt mærke hvordan koncentrationen faldt efter det første spil, når udmattelsen ligesom begyndte at melde sig til det gamle korpus jeg slæber rundt på. Men efterhånden som vi har trænet kan man også koncentrerer sig i det andet og tredje spil. Jeg vil måske endda sige at det tredje spil er mit bedste efterhånden, så er jeg sådan ligesom varmet op.

Men bowling er jo en indendørs aktivitet, så jeg nyder også at komme lidt ud at cykle i hverdagen, samt at deltage aktivt i den lokale petanque klub. Da jeg begyndte i petanque klubben var vi kun 8 medlemmer, som mødtes hver mandag og torsdag eftermiddag. I dag er vi 26. Det betyder også, at der er blevet noget større konkurrence til klubmesterskaberne, hvor jeg nu ikke har vundet de sidste 2 år!

Som en sidste beskæftigelse, har jeg selvfølgelig min familie. Mine børn og børnebørn optager selvfølgelig også meget af min tid i både weekender og ferier, og jeg er meget taknemmelig for, at de alle bor så nært.

Relaterede