Smartlog v3 » Tanker fra en livsnyder » Konstruktiv fritid
Opret egen blog | Næste blog »

Tanker fra en livsnyder

Meninger og historier fra livet som pensionist

Konstruktiv fritid

22. Oct 2013 09:31, Pensionisten

Masser af tid
Når jeg nu endelig har noget fritid at gøre med kan jeg vel lige så godt ændre lidt på tingene hjemme i boligen, og skubbe den omgivende travle hverdag lidt til side. Det er måske på tide at færdiggøre den roman jeg startede på sidste forår eller også må jeg se at få givet gavlen den gang maling som den så længe har trængt til? Tiden er der, og jeg kan vel frit og selvstændigt distribuere den som jeg har lyst.

Måske er det på tide at jeg lærer noget nyt? Der findes et væld af forskellige hobbyer til enhver smag, og så er det jo bare at vælge den, der passer mig bedst. Mange finder deres tegnegrej frem, støver en 5 år gammel guitar af eller udfordrer deres gastronomiske evner. Jeg er ikke ligefrem typen, der lærte 15 forskellige opskrifter udenad af min søde mormor, men så redder internettet heldigvis dagen. Ikke fordi jeg har forstand på den slags, men jeg kan vel lave et par click, nogle tastestrejf og vupti… så har jeg en madblog med mange opskrifter. Beslutsom har jeg dog aldrig været, så om jeg skulle lave den franske abrikosmarmelade eller en klassisk dansk hakkebøf med sovs og kartofler, blev hurtigt et så svært spørgsmål at jeg besluttede mig for at lave noget mere konstruktivt i stedet.

En lille opfriskning
Børnebørnenes gæsteværelser har længe stået og lignet sig selv, så her tænkte jeg at en smule ændringer ikke ville være i vejen for noget. Efter kort tid fik jeg tømt værelset og efter at have kastet et blik på det falmende tapet gik der ikke længe, før jeg vidste hvad der først skulle gøres noget ved.

Mine børnebørn er vilde med dyr og især pigerne er særligt glade for zebraer. Så efter at jeg havde pillet det gamle og gullige tapet ned, fik jeg det erstattet med tynde striber af hvidt og sort tapet i stedet. Jeg er faktisk ret godt tilfreds med resultater og det havde jeg da også god grund til. Mine børnebørn blev nemlig positivt overrasket over det som de kaldte ’et helt nyt værelse’ og jeg fik mig en masse kram.

Mit eget værelse fik jeg dog ikke gjort meget ved. Her ligner mere eller mindre sig selv med den undtagelse at de tegninger som de små havde lavet i støvet på hylderne nu er væk. Og det er støvet naturligvis også.

Relaterede